ENLS Course Oct. 23 and Nov. 29
in Springfield, Oregon

ENLSI Neurocritical Care Society | EMERGENCY NEUROLOGICAL LIFE SUPPORT
FOR: ED PHYSICIANS INTENSIVISTS | NEUROLOGISTS | ED & ICU NURSES | PARAMEDICS RAPID RESPONSE & FLIGHT NURSES

ATTEND AT RIVERBEND!

Sacred Heart Medical Center - RiverBend Conference Center 200ALL

REGISTRATION INFO

                                                           Advance         Late

Peace Health Employee:    

Physician                                            $300               $350

Caregiver/EMS                                   $150               $200                            

Tuesday, October 23 

7:00 am-7:20 am Registration/Check-in

7:20 am-4:00 pm Class

Late registration after 10/1/18

Non-Peace Health Employee:  

Physician                                           $350               $400

Caregiver/EMS                                   $200               $250

Class fee includes lunch.

Thursday, November 29

7:00 am-7:20 am Registration/Check-in

7:20 am-4:00 pm Class

Late registration after 11/1/18

 

Register at peacehealth.org/enls-classes

See Course Agenda at peacehealth.org/enls-classes/agenda

Questions? Contact Randy Perkal 541-222-3298; rperkal@peacehealth.org

EMERGENCY NEUROLOGICAL LIFE SUPPORT VERSION 3.0

ENLS is an educational program of 14 distinct modules This upcoming ENLS course is an instructor-led training designed to help healthcare professionals improve session that offers a robust introduction to each course topic patient care and outcomes during the critical first hours through instructor-led classroom training and participants of a patient's neurological emergency.

ENLS demonstrates a collaborative, multi-disciplinary approach and provides a consistent set of protocols, practical checklists, decision points, and suggeted communication to use during patient management.

This upcoming ENLS course is an instructor-led training session that offers a robust introduction to each course topic through instructor-led classroom training and particpants can earn up to 15 AMA PRA Category 1 Credits.

In support of improving patient care, this activity has been planned and implemented by Cine-Med and the Neurocritical Care Society. Cine-Med is jointly approach and provides a consistent set of protocols,accredited by the Accreditation Council for Continuing Medical Education practical checklists, decision points, and suggested (ACCME), the Accreditation Council for Pharmacy Education (ACPE), and the communication to use during patient management. American Nurses Credentialing Center (ANCC), to provide continuing education for the healthcare team.

ENLS Course Agenda Emergency Neurological Life Support Version 3.0

Dates: October 23, 2018 or November 29, 2018

Course Time: 7:30 am-4:00 pm

Location: Conference Center - RiverBend

Actual Training Time: 7.25 hours (Does not include three 15 minute breaks and 30 minutes for lunch)

Start Time          Duration                    Module                       Topic                      Instructor

7:00 AM             20 min                                                          Registration

7:20 AM             10 min                       Introduction                Welcome and Housekeeping

7:30 AM             30 min                       1                                  Acute Non-traumatic Weakness

8:00 AM             30 min                       2                                  Airway Ventilation and Sedation

8:30 AM             30 min                       3                                  Approach to the Comatose Patient

9:00 AM             15 min                                                               Break

9:15 AM             30 min                      4                                  Traumatic Brain Injury

9:45 AM             30 min                      5                                   Intracranial hypertension and Herniation

10:15 AM           30 min                      6                                   Acute Ischemic Stroke

10:45 AM           15 min                                                              Break

11:00 AM           30 min                      7                                  Pharmacotherapy

11:30 AM           30 min                      8                                  Intracerebral Hemorrhage

12:00 PM           30 min                                                               Lunch

12:30 PM           30 min                      9                                  Meningitis and Encephalitis

1:00 PM             30 min                     10                                 Resuscitation Following Cardiac Arrest

1:30 PM             30 min                     11                                 Subarachnoid Hemorrhage

2:00 PM             15 min                                                              Break

2:15 PM             30 min                     12                                Spinal Cord Compression

2:45 PM             30 min                     13                                Traumatic Spine Injury

3:15 PM             30 min                     14                                Status Epilepticus

3:45 PM             15 min                                                        Online Exam Instructions

Computer labs 21A & 21B available 4:00 pm-10:00 pm to complete ENLS course exam.

Class schedule subject to change.